ACADEMIA ROMÂNĂ
  Institutul de Biologie Bucureşti     


 

Proiect BIOCLIM – Biodiversitatea în contextul schimbărilor climatice

Proiect suport în Programul Capacităţi – Modulul II  

Nr. 43/CP/II/14.09.2007

Proiectul se derulează în 2007, 2008 şi 2009

Director proiect: dr. Mădălin Enache 

      Proiectul Biodiversitatea în contextul schimbărilor climaticeBIOCLIM – are ca principal obiectiv diseminarea informatiei stiintifice referitoare la biodiversitate in contextul schimbarilor climatice globale prin organizarea sesiunii stiintifice anuale a Institutului de Biologie al Academiei Romane.

      Demersul major al prezentului proiect este acela de a sustine participarea cercetatorilor in activitati care sa promoveze cunoasterea biodiversitatii in contextul actual al schimbarilor climatice.

      Prin activitatile sale proiectul contribuie la dezvoltarea infrastructurii de informare si documentare stiintifica, la valorificarea potentialului si a resurselor de cercetare in plan regional, precum si la sustinerea dialogului dintre stiinta si societate.

      Faza nr. 1 a proiectului Biodiversitatea in contextul schimbarilor climatice – BIOCLIM a avut ca obiectiv organizarea Sesiunii Stiintifice a Institutului de Biologie Bucuresti în decembrie 2007.

      La cea de-a 47a Sesiune Ştiinţifică organizată de Institutul de Biologie Bucureşti au fost prezentate 69 de lucrări ştiinţifice sub formă de postere care au abordat aspecte de cercetari fundamentale şi aplicative din domeniile ecologie, taxonomie, conservarea naturii, microbiologie, citobiologie vegetala şi citobiologie animala. A fost prezentat raportul asupra activităţii ştiinţifice desfăşurate în anul 2007 precum şi o comunicare orală având ca subiect "Managementul diversitatii biologice" (stagiu de pregatire la Swedish Biodiversity Centre - Uppsala, Suedia). Cei 106 autori au prezentat lucrări pentru care cercetările s-au desfăşurat în cadrul Institutului de Biologie sau în colaborare cu alte institute atât din ţară cât şi din străinătate (Polonia, Belgia, Republica Cehă, UK). 

 


© 2008 Institute of Biology. All right reserved.

Send mail to sorin.stefanut@ibiol.ro with questions or comments about this web site.
Last modified: 04/23/13