OBIECTIVELE PROIECTULUI

(1) Caracterizarea compozitiei uleiului de armurariu si separarea acizilor grasi omega 6/9 din uleiul extras la rece;

(2) Producerea lipazei active la temperaturi scazute din microorganisme criofile – catalizator pentru esterificare/ transesterificare silibin A/B;

(3) Extractia silimarinei din reziduul vegetal obtinut in urma producerii uleiului de armurariu;

(4) Producerea si caracterizarea silybin-esterilor;

(5) Producerea si caracterizarea uleiului de armurariu imbogatit cu derivate de silimarina (silybin-esteri).

 

ACTIVITĂȚI – Etapa I (2020)

1.1 Analiza compozitiei de acizi grasi a uleiului de armurariu presat la rece - UB

1.2 Evaluarea  activitatii antioxidante a uleiului de armurariu - IBB

1.3 Caracterizarea proprietatilor biofizice ale uleiului de armurariu - UB

1.4 Caracterizarea functionala a lipazelor microbiene active la temperaturi scazute – IBB

1.5 Managementul proiectului – IBB, UB

 

ACTIVITĂȚI – Etapa II (2021)

2.1 Obtinerea fractiilor de acizi grasi din ulei de armurariu – UB

2.2 Clonarea, expresia si purificarea lipazei microbiene active la temperaturi scazute – IBB

2.3 Caracterizarea functionala a enzimei recombinante in solutie  - IBB, UB

2.4 Obtinerea si caracterizarea preparatelor enzimatice imobilizate pe particule magnetice – IBB, UB

2.5 Extractia silimarinei si separarea silibinei din srotul de ulei de armurariu preset la rece – UB

2.6 Optimizarea reactiei de transesterificare a silibinei utilizand lipaza – UB, IBB

2.7 Managementul proiectului si diseminarea rezultatelor – IBB, UB

 

ACTIVITĂȚI – Etapa III (2022)

3.1 Validarea procesului de transesterificare pe baza lipazei imobilizate – UB, IBB

3.2 Producerea de batch-uri de esteri de silibina – UB, IBB

3.3 Caracterizarea fizico-chimica si a proprietatilor biologice ale derivatilor de silibina – UB, IBB

3.4 Caracterizarea fizico-chimica si enzimatica a uleiului de armurariu imbogatit – UB, IBB

3.5 Obtinerea de batch-uri de ulei de armurariu imbogatit – IBB, UB

3.6 Managementul proiectului, exploatarea si diseminarea rezultatelor – IBB, UB

 


 

Conținutul acestui site web nu reprezintă ξn mod obligatoriu poziția oficială a Ministerului Educației și Cercetării.

Ξntreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web 


 

 

© 2020 Institute of Biology Bucharest. All right reserved.

 

ADRESĂ

Splaiul Independenţei 296

Bucureşti 060031, sector 6

Romβnia

CONTACT

Tel. +4 0212219202

Fax +4 0212219071

E-mail: sorin.stefanut@ibiol.ro